Cider

År 2009 började tillverkningen av Craft Cider från svenska ekologiska och kravodlade äpplen från gården Svartkärr, Kungsbacka i Halland. Våran Vintage Cider är tillverkad av äpplen från våra egna odlingar där du kan hitta sorter som Ingrid Marie, Belle de Boskoop, Filippa, Åkerö och Ribston, och cidern består enbart av äpplen från ett och samma års skörd.

Första steget i ciderprocessen efter att frukten plockats är att skölja äpplena med vatten, för att därefter malas ner till en (press)massa. Denna massa pressas sedan för att få fram färskpressad must. Denna must går självklart att dricka som den är, men för att skapa vår Craft Cider tillsätts en noga utvald jästkultur för att ge drycken dess aromatiska karaktär, men samtidigt bevara smaken av friska äpplen. Under jäsningen omvandlas sedan sockret i äpplena till alkohol och kolsyra. Cidern får sedan långsamt mogna och åldras på ekfat för att få en mjuk och rund smakprofil med exceptionell karaktär.

Cidern har en månghundraårig tradition i länder som Storbritannien, Frankrike, Irland, Tyskland, Schweiz och Spanien. Således finns det mycket kunskap att hämta kring hantverket, men att anpassa dessa insikter till svenskt klimat och de fruktsorter som passar för svensk odling är en konst i sig.

Pris: Beställningsvara
Alkoholhalt: 6 %
Volym: 50cl