Hallandos

Vår moderna Hallandos kan göras på äpplen, päron, eller en blandning av dessa två. Det tar minst fyra veckor från att saften från den frukt som pressats destilleras med hjälp av en potstill genom batchvis destillation. Den sprit som sedan framställs lagras sedan i minst tre år för att få fram mer komplexa smaker och en lenhet i munnen.

Det finns 15 sorter av äpple och 5 sorter av päron som är tillåtna för användning i Hallandos. Med sin Hallandos kommer Destilleriet Regnér Bränneri att bli världsunikt. Oss veterligen är vi ett av världens minsta kommersiella Kolonn-destilleri – där allt från mäskning till jäsning, destillering, samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak. Effekten av att tillverka småskaligt är att kontaktytan per volymenhet ökar så att de kemiska reaktioner som skapar önskad karaktär kommer till sitt esse – något som ger oss förutsättningar att utvinna och skapa produkter med maximal smak och doft. I destilleriet Regnér Bränneri står det en potstill av Tysk design som kommer från Kothe Destillationstechnik, Tyskland.

Äpplebrandy (Hallandos)
Av våra äpplen gör vi (craft) cider som sedan destilleras. Detta destillat låter vi sedan mogna på ekfat för att destillatet ska kunna dra till sig en vacker, gyllene bärnstensfärg och en karaktäristisk smak från eken. Varje ekfat är unikt, liksom varje äppelskörd.

Halländsk Pommeau
Framställs genom en egen blandning av ojäst äppelmust och äppelbrandy. Den får sedan lagras på ekfat ett par år.

Pris: Beställningsvara
Alkoholhalt: 40%
Volym: 50cl