Omsorgsfull framställning med kvalitet i fokus

FRÅN TRÄD TILL GLAS. OCH ALLT DÄREMELLAN.

Det finns så mycket mer bakom tillverkningen av en bra orginal Craft Cider än jäsningen och kärlen. Varje del av processen är viktig att förstå då de har en direkt effekt på slutresultatet – där allt ifrån vilken typ av frukt du använder, sättet och miljön frukten har fått växa i, tidpunkten för att skörda, tiden fruktjuicen lagras etc. påverkar kvaliteten.

Fruktodling

Varje höst har vi flera ton frukt att pressa, där jobbet med att ta hand om och upprätthålla våra fruktodlingar aldrig avtar utan är ett konstant pågående jobb året runt. Det handlar om allt från beskärning av träd i mitten av/sen vinter, till att se till våra bin och underlätta för pollinerare under våren. På sommaren gäller det att ha noga uppsikt över fruktträden och bärbuskarna för att säkerställa att de har perfekt kvalitet när skörden kickar igång på hösten.

Skörd

Vi är väldigt noggranna när det kommer till att välja ut frukten vi använder i våra produkter, där vi t.ex. använder bitterljuva äpplen för att ta fram en naturligt uppfriskande smak, och använder endast frukt från våra egna odlingar där vi kan garantera att de är ekologiskt odlade.

Malning och Pressning

Från augusti till december slår vårt musteri upp dörrarna för alla med fallfrukt i trädgården att ta med den till oss där vi hjälper till att tvätta, mala, pressa – för att du ska kunna få med din alldeles egna färska juice (även kallat must) hem – på samma sätt som vi behandlar vår egen frukt. Där den stora skillnaden är att vi därefter jäser vår färskpressade juice för att kunna leverera en smakrik och spännande craft cider.

Fermentering

Jäsningsprocessen börjar i stora rostfria tankar, ett nödvändigt steg för att få fram ciderns sanna karaktär. De rostfria tankarna säkerställer kvaliteten på fruktjuicen och slutprodukten. När tiden är inne hälls den fermenterade produkten upp på ekfat för att mogna.

Mognad

Vi ger vår cider tid för att mogna, något vi alltid gjort, och alltid kommer att göra. Efter fermentationen så måste cidern mogna för att dess rätta djupa, autentiska smakprofil och karaktär ska komma fram. Vår dryck lagras på ekfat i upp till 18 månader.